Slim geregeld
Roerdalen.

GVR staat voor Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling
en is nu beschikbaar in de gemeente Roerdalen.

Op 1 september is gemeente Roerdalen gestart met de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR). Hierdoor kan jij als woningeigenaar je huis verduurzamen zonder dat je zelf hoeft te investeren. En zonder dat je zelf iets hoeft te regelen, dat word je allemaal uit handen genomen. Zo wil de gemeente woningverduurzaming voor meer mensen bereikbaar maken.

Zo werkt GVR.

Je kunt GVR gebruiken voor het isoleren van dak, muren, glas, vloer en bodem en het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor gaat zowel het comfort als de waarde van jouw woning aanzienlijk omhoog.

Via de gemeente wordt de benodigde investering geregeld. In ruil hiervoor betaal je een gemeentelijke heffing zolang je in de woning woont, met een maximum van 30 jaar.
Door de verduurzaming gaat je energierekening omlaag. Jouw jaarlijkse woonlasten worden dan ook niet hoger. In veel gevallen worden ze zelfs lager, waardoor jij geld over houdt.

GVR is verbonden aan jouw woning. Wanneer je de woning verkoopt, gaat GVR over op de nieuwe eigenaar.
In gemeente Roerdalen wordt GVR uitgevoerd door De Woonpas.

Infoavonden.

Wil je eerst meer informatie en inspiratie over woningverduurzaming via GVR? Dan ben je van harte welkom op een van de informatieavonden.

  • Maandag 14 oktober – 19.00 tot 21.00  (Dörpshoes Mofert in Montfort)

  • Dinsdag 15 oktober – 19.00 tot 21.00 (Dorpshuis De Harch in Herkenbosch)

Tijdens de avond zijn er experts aanwezig om je vragen te beantwoorden. Klik hieronder om je in te schrijven.

Veelgestelde vragen.

Via GVR kun je je dak, muren, glas, vloer en bodem laten isoleren en zonnepanelen laten plaatsen.
Na jouw aanmelding neemt een adviseur van De Woonpas contact met je op. Samen met jou kijken we of jouw woning in aanmerking komt voor GVR. Indien dit het geval is, plannen we een woninginspectie met jou in. Op basis van de inspectie maken we een aanbod voor jou.
Jouw woning wordt geïnspecteerd door gecertificeerde inspecteurs. Zij bekijken welke maatregelen er mogelijk zijn en het beste passen bij jouw situatie. Uiteraard is het aan jou welke maatregelen je kiest.

De keuze voor het materiaal wordt gemaakt door GVR en haar uitvoerders op basis van de woninginspectie. Het leveren van hoge kwaliteit staat hierbij voorop.

Je loopt met GVR geen risico. De gemeentelijke belasting blijft gedurende de gehele looptijd ongewijzigd. Jouw besparing op je energierekening wordt steeds groter bij stijgende energieprijzen. Als er iets stuk gaat, kun je aanspraak maken op de garantie die wij jou leveren.

Je kunt overcapaciteit altijd terug leveren aan het energienet. Tot 2025 geldt hiervoor de zogenaamde salderingsregeling. Je krijgt een vergoeding voor de geleverde energie die gelijk is aan de prijs die je betaalt voor stroom. De salderingsregeling wordt vanaf 2025 langzaam afgebouwd. De afbouwregeling is meegenomen in de berekening van de baatbelasting. Mocht de situatie zich voordoen dat je vanwege een overbelast elektriciteitsnetwerk (tijdelijk) je overcapaciteit niet kan terug leveren aan het energienet, dan moet je je wenden tot de netbeheerder. Sommige energiemaatschappijen vragen een vergoeding voor teruglevering. Check de voorwaarden bij je aanbieder. 

Je ontvangt van De Woonpas een garantie op installatie, materiaal en de energetische werking van de maatregelen. Isolatie heeft geen onderhoud nodig. Bij de zonnepanelen is het regulier onderhoud jouw eigen verantwoordelijkheid. Dit blijft in de praktijk beperkt tot het periodiek schoonmaken van de panelen. Uiteraard kun je ons in geval van storing of defecten altijd bellen. Dit valt wel onder de garantie.

In het geval dat De Woonpas failliet gaat, heeft dit geen gevolgen voor de reeds verduurzaamde woningen. De partners van De Woonpas zullen in overleg de dienstverlening binnen de samenwerking conform gemaakte afspraken uitvoeren.

De uitvoerders van De Woonpas zijn aangesloten bij een waarborgfonds. In het geval dat een uitvoerder failliet gaat, wordt de uitvoering van de gemaakte afspraken opgevangen door deze waarborgfondsen.

GVR voor jou?

Jij kiest voor GVR
  •  Als je het geld niet hebt of jouw spaargeld niet wil gebruiken voor verduurzaming.

  • Als je vooraf wilt weten waar je aan toe bent en financiële zekerheid zoekt.

  • Als je niet zeker weet hoelang je in je huis blijft en twijfelt of eigen investeringen wel zin hebben.

  • Als je geen tijd hebt om alles zelf te regelen en duurzaamheid wilt overlaten aan een betrouwbare partij.