Waarom heb je gekozen voor duurzaamheid?
Ik heb altijd al iets gehad met mijn leefomgeving, de ruimte om me heen. Daar wilde ik iets in gaan doen. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat in het RO-domein de beweegruimte vaak maar beperkt is (wet- en regelgeving) en dat ik bij Duurzaamheid ook nog eens mijn technische interesse kwijt kon. Die combi van ontdekkingsruimte en dynamiek door technische vernieuwing trok mij erg aan.
Wat maakt Cranendonck interessant om voor te werken?
Toen ik bij Cranendonck begon was er sprake van zelfsturende teams, en die grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid is er nog steeds. Ook is het een platte organisatie zonder al te veel hierarchie of ander deftig gedoe. Dus geen stropdassen of ‘Ja, meneer de Wethouder’. Van de kantoortuin ben ik een minder groot fan, van de collega’s die daar in zitten wel.
Wat is je grootste uitdaging in je huidige werkveld
Overzicht behouden. Niet alleen voor ons als beleidsmedewerkers, want het kan razendsnel gaan, maar ook en vooral voor bewoners die zonder kennis vooraf beginnen aan een verbouwing. De hoeveelheid regelingen, subsidies, technische tips en afraders kunnen je al gauw gaan dansen voor de ogen.
Waarom heb je gekozen voor GVR?
Wij waren op zoek naar een oplossing voor meerdere problemen. Los van de financiële kant van het verhaal zochten we ook naar een regeling waarmee (integraal) technisch advies aan woningeigenaren geboden kon worden. Dat je een betaalbare en goed geïnformeerde keuze kunt maken in het verduurzamen van de eigen woning zonder langs een bank, een energiecoach, een installateur en een isolatiefirma te hoeven gaan is dan een heel mooie uitkomst.
Welke vraag heb jij voor de volgende collega beleidsmedewerker, die we gaan interviewen?
Welk succes heb je het afgelopen jaar gevierd, en welk succes hoop je het komend jaar te kunnen gaan vieren?
GVR gaat binnenkort in gemeente Cranendonck van start. Wil jij je alvast aanmelden of meer informatie? Klik dan hier.